Esittely

Esittely

Olen Risto Sarsa Ryttylästä, läheltä Riihimäkeä. Tarjoamani terapia- ja muut palvelut sekä hinnat sivulta Palvelut ja Hinnat  näet klikkaamalla tästä.
 
Minulla on pätevyys Suomen Ev.lut. kirkon papiksi. En kuitenkaan ole vihitty pappi. Toimin itsenäisenä ammatinharjoittajana. En ole minkään uskonnollisen yhteisön työntekijä tai luottamushenkilö.  
 
Olen akkreditoitu terapeutti eli minulla on virallinen hyväksyntä käyttää ammattinimikkeitä ratkaisukeskeinen terapeutti, lyhytterapeutti ja sielunhoitoterapeutti.
 
Perustana toiminnassani on klassinen kristillinen maailmankatsomus ja arvomaailma. Sen mukaan kaikilla ihmisillä on täysi ihmisarvo riippumatta omasta historiasta, nykyisestä elämäntilanteesta tai toisten ihmisten mielipiteistä. Omaan vakaumukseeni kuuluu myös toisten ihmisten vakaumuksen kunnioittaminen. 
 

Elämänkokemus

Minulla on kokemusta erilaisista lapsuuden traumoista sekä aikuiselämän kriiseistä kuten jännitteiset työtoveruussuhteet ja vakava työuupumus. Olen myös nähnyt, että vakavistakin kriiseistä voi selvitä. Minulla on usean vuoden kokemus suomalaisesta hyvin poikkeavassa kulttuuriympäristössä asumisesta ja työskentelystä useassa hyvin kansainvälisessä työyhteisössä.

Keskeisin koulutus ja työkokemus

Sain pätevyyden Suomen ev.lut. kirkon papiksi vuonna 2015, mutta minulla ei ole pappisvihkimystä. Terapeutin ja lyhytterapeutin työhön valmistuin lokakuussa 2020 Kristillisestä terapiainstituutista. Heidän sivustoltaan https://www.kristillinenterapia.fi löytyy kuvaus kaksivuotisesta 80 opintopisteen laajuisesta korkeakolutasoisesta koulutuksestani. Akkreditaation terapiatyöhöni on myöntänyt Kristillinen Tervehtymiskeskus – CHC ry:n hallituksen nimittämä akkreditointi- ja laadunvalvontalautakunta.

Ammattikoulutuksen lisäksi olen vuosien varrella saanut koulutusta monissa erilaisissa seminaareissa ja muissa koulutustilaisuuksissa kristilliseen sielunhoitoon ja rukouspalveluun sekä psyykkisten traumojen kohtaamisen, myös kulttuurisensitiiviseen trauman hoitoon. Kulttuurien väliseen työhön ja kielenkehitystyöhön minua on myös valmentanut yhteensä noin kaksi vuotta eri jaksoissa kestänyt koulutus Suomessa ja Englannissa 1987–92. Aiemmin 1980-luvulla olen opiskellut taloustieteitä (ekonomi 1983).

Pitkään työuraani kuuluvat muun muassa työ raamatunkääntäjänä ja paikallisten kääntäjien kouluttajana Papua-Uudessa-Guineassa sekä erilaiset henkilöstöhallinnon tehtävät ja henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen kansainvälisessä kristillisessä järjestössä Suomessa. Olen myös toiminut diakonin viransijaisena luterilaisessa seurakuntayhtymässä ja ikäihmisten tukena kotikuntani sosiaalipalveluiden alaisuudessa. Minulla on pitkä kokemus vapaaehtoistyössä erilaisissa kristillisissä yhteyksissä, muun muassa sielunhoitajana ja rukouspalvelijana  sekä turvapaikanhakijoiden ja mielenterveyskuntoutujien tukihenkilönä. Ammattityössä olen väliaikaisesti toiminut myös pienen kustannusyhtiön talouspäällikkönä ja järjestöpuolella ATK-suunnittelijana. Erilaiset puheet ja kirjoitukset ovat myös olleet tärkeässä roolissa useassa työtehtävässäni.

Palaa etusivulle