Esittely

Esittely

Olen akkreditoitu terapeutti eli minulla on virallinen hyväksyntä käyttää ammattinimikkeitä ratkaisukeskeinen terapeutti, lyhytterapeutti ja sielunhoitoterapeutti. Toimin itsenäisenä ammatinharjoittajana.
Perustana toiminnassani on klassinen kristillinen maailmankatsomus ja arvomaailma. Sen mukaan kaikilla ihmisillä on täysi ihmisarvo riippumatta omasta historiasta, nykyisestä elämäntilanteesta tai toisten ihmisten mielipiteistä. Vakaumukseeni kuuluu myös toisten ihmisten vakaumuksen kunnioittaminen, vaikka se olisi erilainen kuin omani. 
En kannata enkä käytä toiminnassani New Age -tyyppisiä, itämaisia enkä muita ns. henkisyyteen kuuluvia terapiamuotoja.  
Minulla on pätevyys Suomen Ev.lut. kirkon papiksi. En kuitenkaan ole vihitty pappi eikä minulla ole mitään virallista asemaa missään kristillisessä liikkeessä. Lähinnä sydäntäni on maltillinen karismaattinen kristillisyys ja tasapainoinen Raamatun Sanan ja Pyhän Hengen työn arvostaminen. 

Elämänkokemus

Minulla on kokemusta erilaisista lapsuuden traumoista sekä aikuiselämän kriiseistä kuten jännitteiset työtoveruussuhteet ja vakava työuupumus. Olen myös nähnyt, että vakavistakin kriiseistä voi selvitä. Minulla on pitkä kokemus erilaisissa kulttuuriympäristöissä asumisesta, työskentelystä kansainvälisissä työyhteisössä  ja erilaisissa kristillisissä alakulttuureissa.

Keskeisin koulutus ja työkokemus

Suuoritin teologian maisterin tutkinnon ja sain pätevyyden Suomen ev.lut. kirkon papiksi vuonna 2015. Sielunhoitoterapeutin ja kristillisen ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin työhön valmistuin Kristillisestä terapiainstituutista vuonna 2020. Heidän sivustoltaan https://www.kristillinenterapia.fi löytyy kuvaus kaksivuotisesta 80 opintopisteen laajuisesta korkeakoulutasoisesta tutkinnostani. Akkreditaatio eli virallinen hyväksyntä terapiatyöhöni: Kristillinen Tervehtymiskeskus – CHC ry:n hallituksen nimittämä akkreditointi- ja laadunvalvontalautakunta.

Ammattikoulutuksen lisäksi minulla on muuta koulutusta sekä kokemusta kristilliseen sielunhoitoon ja rukouspalveluun sekä psyykkisten traumojen kohtaamisen, myös kulttuurisensitiiviseen trauman hoitoon ja yleensäkin kulttuurien väliseen työhön.  Minulla on myös Ekonomin tutkinto ja kokemusta liike-elämästä sekä kansainvälisestä kristillisestä järjestötyöstä.

Erityisesti työnohjauksessa auttaa taustani erilaisissa vaativissa henkilöstöhallinnon ja henkilöstön hyvinvointiin liittyvissä tehtävissä sekä suomalaisessa että kansainvälisessä työympäristössä. Olen myös toiminut diakoniatyössä luterilaisissa seurakunnissa ja vapaaehtoistyössä muun muassa sielunhoitajana ja rukouspalvelijana sekä turvapaikanhakijoiden ja mielenterveyskuntoutujien tukihenkilönä. Monivuotinen lähetystyö/kehitysyhteistyö Oseaniassa (muun muassa kielenkehitystyö, käännöstyö ja paikallisten kouluttaminen sekä hyvin kansainvälisessä lähettiyhteisössä toimiminen) ovat antaneet vankan perustan yhteistoimintaan eri taustoista tulleiden kristittyjen kanssa sekä elävän kristillisyyden rajoilla olevien ihmisten kohtaamiseen.

Tarjoamani palvelut ja niiden hinnat näet klikkaamalla tästä.

Palaa etusivulle