Palvelut ja hinnat

Tarjoan useita erilaisia palveluja. Alla esittelen ensin terapiapalveluni, sitten  tietotekniikan neuvontapalvelun etäterapiaa tarvitseville ja muillekin. Voit hypätä suoraan neuvontapalveluihin tästä. Minut voi myös pyytää puhujaksi erilaisiin tilaisuuksiin. (Hyppää tästä). Sivun lopussa on hinnasto.

Ratkaisukeskeinen terapia

Mieluimmin tapaan sinut ainakin aluksi kasvokkain, mutta korona-aikana tapaamiset voivat olla alusta saakka etäterapiana. Terapian kesto on joustavaa ja perustuu omaan haluusi ja tarpeeseesi. Et tarvitse lääkärin lähetettä. En anna Kelan tukemaa kuntoutusterapiaa, johon tarvitaan lääkärin lähete.

Käsittelemme niitä aiheita, joita itse koet pulmallisina tai ahdistavina. Näkökulmana on hyvän tulevaisuuden etsiminen, ei menneisyyden kaiveleminen sinänsä. Toki menneisyyden tapahtumat voivat antaa vihjeitä siihen, mihin suuntaan voisi olla hyvä edetä nykytilanteesta kohti parempaa tulevaisuutta.  Keskitymme voimavaroihin ja voimaantumiseen, ei puutteisiin.

Työni perustuu kristilliseen arvomaailmaan ja ihmiskäsitykseen, jossa kaikilla ihmisillä on täysi ihmisarvo riippumatta hänen tilanteestaan, teoistaan ja käsityksistään. Luonani voit itse valita, otatko hengellisiin asioihin liittyvät kokemuksesi tai vakaumuksesi esille voimavaroina tai kaipauksena tai ei ollenkaan.

Fyysisen terveyden kysymykset  voivat  olla läsnä siltä osin, miten tunteet ilmenevät fyysisinä tuntemuksina. Varsinaiset todetut sairaudet saan tietooni vain siltä osin, kuin asiakas niistä haluaa kertoa. Minulla ei ole pääsyä terveydenhuollon rekistereihin, eikä antamani terapia edellytä lääkärin antamaa diagnoosia.

Voit tulla toimitilaani Ryttylässa lähellä rautatieasemaa tai voimme olla etäyhteydessä. Etäterapiassa käytän suojattua videopuheluyhteyttä.  Käytössäni ovat muun muassa erityisen turvalliset Whereby ja Signal mutta myös monille tutummat Zoom, Teams ja WhatsApp, miten vain sovimme. Terapiaistuntojen sisältöä tai niitä koskevia muistiinpanoja en tallenna mihinkään sähköiseen rekisteriin.

Ratkaisukeskeinen terapia lyhytterapiana tai pitempänä

Lyhytterapiassa määritellään jo alussa selkeä tavoite, jota kohti yhdessä aktiivisesti pyritään. Menestyksellinen lyhytterapia edellyttää asiakkaalta halua antaa oma panoksensa ehkä kipeäänkin muutosprosessiin ja kykyä luottaa terapeuttiin jo terapian alkuvaiheessa.  Lyhytterapia ei ole oikotie onneen, mutta se on mahdollisuus löytää alku uudelle tielle kohti mielekkäämpää elämää. Kenties jalkojen alle löytyy vahvemmaksi maaperäksi uusi oivallus itsestä ja elämänsä perusasioista. Lyhytterapia on nimensä mukaisesti lyhytjaksoista.  Terapiajakso on kestoltaan useimmiten 5 – 20 kertaa, yleensä 45 tai 60 minuuttia kerrallaan. 5 käyntikertaa saattaa hyvinkin riittää. Toisinaan tarvitaan useita terapiajaksoja joko peräkkäin tai eri aikoina sen mukaan, mitkä ovat asiakkaan tarpeet ja mahdollisuudet.

Pitempiaikaisessa ratkaisukeskeisessä terapiassa rakennetaan ensin luottamuksellista ihmissuhdetta ja samalla etsitään hyvän tulevaisuuden näkymiä ja erilaisia jo olemassa olevia voimavaroja halutun tulevaisuuden mahdollistamiseksi. Voimavarat voivat olla nykyään jo käytössä olevia tai menneisyyteen unohtuneita mutta käyttöön uudestaan otettavia, esimerkiksi rakkaan mummon tai ukin tuki ja opetukset.

Sielunhoitoterapia

Tarjoan sielunhoitoterapiaa niille, jotka haluavat rukouksen olevan keskeinen osa tapaamista. Sinulla voi jo olla elävä yhteys armolliseen Jumalaan tai kaipaat saada sellaisen joko ensimmäistä kertaa tai uudestaan.  Halutessasi myös rippi on käytössä, siis jonkin synnin tunnustaminen ja synninpäästön saaminen.

Tavoitteena on sekä hengen alueen (identiteetti, omatunto, elävä yhteys Jumalaan, luovuus) että sielun alueen (ajatukset, tunteet, tahto) vahvistuminen ja tarvittaessa eheytyminen.  Armolahjat voivat olla maltillisella tavalla käytössä.

Asiakkaille, joille varsinainen sielunhoitoterapia on vierasta, terapian perustana on ratkaisukeskeisen terapian menetelmien ammatillinen soveltaminen. Tällöin tarjoan mahdollisuutta mutta ei tosiaankaan velvollisuutta puhua myös omista hengellisistä tai uskonnollisen yhteisön parissa saamistasi kokemuksista – ehkä hyvinkin kipeistä tai hämmentävistä – tai mistä tahansa hengellisen elämän tai opin kysymyksistä.  Ehkä sinulla on myös jokin hyvä ja lämmin kokemus esimerkiksi isovanhemman luona, rippikoulussa tai luonnon ihmeiden äärellä. Jos sinulla ei ole näiden asioiden pohtimiseen halua tai voimia, voin rukoilla yksinkertaisen siunausrukouksen. Sen saat vain ottaa vastaan, jos haluat.

Elämäkerrallisten tekstien läpikäynti

Tässä terapiatavassa voit joko pelkästään tai muun terapian ohessa lähettää minulle luettavaksi vanhoja tai uusia tekstejäsi. Sitten keskustelemme niistä. Minulla on aiemman kielitieteellisen työni tuomaa kokemusta muun muassa  tekstissä näkyvien erilaisten vuorovaikutustapojen havaitsemisessa. Sinun itsesi ei tarvitse kiinnittää huomiota tekstiesi luonteeseen tai oikeinkirjoitukseen; riittää kun rehellisesti kerrot elämästäsi.

Opastus älylaitteiden käytössä

Tarjoan apuani niille, jotka haluavat opastusta älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen turvallisessa ja sujuvassa käytössä. Tämä voi liittyä etäterapiaan mutta voi olla myös muuta apua laitteesi sujuvaan ja turvalliseen käyttöön.  Riihimäen seurukunnalla teen myös kotikäyntejä jos koronatilanne sallii.

Puheet, luennot ja kirjoitukset

Olen sekä työssäni että vapaaehtoistyön puitteissa pitänyt monia puheita ja joitakin kirkkosaarnoja erilaisista kristillisistä aiheista, pääosin raamatunkäännöstyöstä ja elämästä viidakkokylässä. Olen myös kirjoittanut monia lehtiartikkeleita; palaute on ollut hyvin myönteistä. Terapiatyöhöni liittyvästä inhimillisen kasvun teemasta voin puhua vaikkapa ihmisen hengen ja identiteetin terveydestä ja sairaudesta. Jos haluat mielenkiintoisen puheen tai kertomuksen johonkin tilaisuuteen tai julkaisuun, ota yhteyttä!

Hinnat

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Yksilöterapia toimitilassani tai etänä:

        • Tutustumiskäynti tai puhelu 33 € (45 minuuttia). Ilta-aikoja rajoitetusti.
        • Perushinta 69 € / 45 minuuttia tai pidennetty aika 92 € / 60 minuuttia. Kaksoisaika 90 minuuttia useissa tapauksissa mahdollinen.

Kotikäynnit liikuntarajoitteisille (jos koronatilanne sallii) sopimuksen mukaan

Älylaitteiden käytön opastus: sama kuin terapian perushinnat yllä. Kotikäynnit sopimuksen mukaan.

Puheet ja kirjoitukset sopimuksen mukaan vaativuuden perusteella.

 

Palaa etusivulle