Palvelut ja hinnat

Palvelut

Tarjoan lyhytterapian ja työnohjauksen lisäksi muitakin palveluita. Alla esittelen ensin terapian ja sielunhoidon palveluni, sitten älylaitteiden käytön neuvontapalvelun. Voit hypätä suoraan neuvontapalveluihin tästä. Minut voi myös pyytää puhujaksi erilaisiin tilaisuuksiin. (Hyppää tästä). Sivun lopussa on hinnasto.

Terapiasta yleensä

Antamani lyhytterapia voi olla vain muutaman kerran pituinen tai pitempikin. terapian kesto on joustavaa ja perustuu omaan haluusi ja tarpeeseesi. Et tarvitse lääkärin lähetettä. Sinun ei edes tarvitse tuntea itseäsi sairaaksi. Sinulla voi olla vain jokin elämäntilanne, jossa olet jollain tavalla jumissa, tai se rasittaa kohtuuttomasti. En anna Kelan tukemaa kuntoutusterapiaa, johon tarvitaan lääkärin lähete. Voit siis tulla, vaikka et olisi työssä tai opiskelemassa. Voit tulla myös, jos olet oikeutettu Kelan tukemaan terapiaan, mutta sinulla ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta tai halua sellaiseen.

Ratkaisukeskeinen terapia

Antamani terapia on luonteeltaa ratkaisukeskeistä. Asiakkaan oma aktiivisuus on siinä keskeistä. Käsittelemme niitä aiheita, joita itse koet pulmallisina tai ahdistavina. Näkökulmana on hyvän tulevaisuuden etsiminen, ei menneisyyden kaiveleminen sinänsä. Toki menneisyyden tapahtumat voivat antaa vihjeitä siihen, mihin suuntaan voisi olla hyvä edetä nykytilanteesta kohti parempaa tulevaisuutta. Keskitymme voimavaroihin ja voimaantumiseen, ei puutteisiin.

Työni perustuu kristilliseen arvomaailmaan ja ihmiskäsitykseen, jossa kaikilla ihmisillä on täysi ihmisarvo riippumatta hänen tilanteestaan, teoistaan ja käsityksistään. Luonani voit itse valita, otatko hengellisiin asioihin liittyvät kokemuksesi tai vakaumuksesi esille voimavaroina tai kaipauksena tai ei ollenkaan.

Fyysisen terveyden kysymykset voivat olla läsnä siltä osin, miten tunteet ilmenevät fyysisinä tuntemuksina. Varsinaiset todetut sairaudet saan tietooni vain siltä osin, kuin asiakas niistä haluaa kertoa. Minulla ei ole pääsyä terveydenhuollon rekistereihin, eikä antamani terapia edellytä lääkärin antamaa diagnoosia.

Toistaiseksi annan terapiaa vain etäyhteydessä. Etäterapiassa käytän suojattua videopuheluyhteyttä. Käytössäni ovat muun muassa erityisen turvalliset Whereby ja Signal mutta myös monille tutummat Zoom, Teams ja WhatsApp, miten vain sovimme. Terapiaistuntojen sisältöä tai niitä koskevia muistiinpanoja en tallenna mihinkään sähköiseen rekisteriin.

Sielunhoitoterapia

Tarjoan sielunhoitoterapiaa niille, jotka haluavat armollisen Jumalan läsnäolon ja rukouksen olevan keskeinen osa tapaamista. Sinulla voi jo olla elävä yhteys armolliseen Jumalaan tai kaipaat saada tämän yhteyden joko ensimmäistä kertaa tai uudestaan. Halutessasi myös rippi on käytössä, siis jonkin tietoisesti tekemäsi ja painamaan jääneen synnin tunnustaminen ja synninpäästön saaminen.

Sielunhoitoterapian tavoitteena on sekä hengen alueen (perusidentiteetti, omatunto, luovuus, yhteys tai yhteyden puute Jumalaan tai luotuihin henkiin) että sielun alueen (ajatukset, tunteet, tahto) tervehtyminen. Tervehtyminen voi tarkoittaa myös uuden yhteyden saamista, vapautumista haitallisesta sidoksesta tai eheytyminstä sillä elämän alueella, joka on rikkoutunut. Erilaiset armolahjat tai niiden pyytäminen voivat olla rauhallisella ja maltillisella tavalla käytössä.

Jos et koe varsinaisen sielunhoitoterapian sopivan sinulle, voit muussa terapiassa – jos niin haluat – jossain vaiheessa puhua omista hengellisistä tai uskonnollisen yhteisön parissa saamistasi kokemuksista tai niiden puutteesta – ehkä hyvinkin kipeistä tai hämmentävistä tai vain kummallisista kokemuksista. Sinulla voi olla myös jokin hyvä ja lämmin kokemus esimerkiksi isovanhemman luona, rippikoulussa tai luonnon ihmeiden äärellä. Jos et voi, halua tai jaksa olla itse näiden asioiden äärellä mutta voit ottaa vastaan yksinkertaisen siunausrukouksen, voin sen tehdä. Siunauksen saat vain ottaa vastaan.

Sielunhoitoterapiassa voin halutessasi antaa näkökulmia pohdittavaksi hämmentäviin opillisiin kysymyksiin, mutta opeista tai mielipiteistä väitteleminen ei kuulu mukaan niin kuin ei muuhunkaan terapiaan tai sielunhoitoon.

Ylläpitävä ja vahvistava sielunhoito ja/tai hengellinen ohjaus

Tämä on tarkoitettu pääasiassa vaativassa ja rasittavassa hengellisessä tai hengellisyyttä sisältävässä palvelutehtävässä (ammattityö tai vastuullinen vapaaehtoistyö) toimiville ja sellaiseen valmistautuville. Tämä sopii myös niille, joiden hengellinen palvelutehtävä on keskeytynyt tai päättynyt ja sopeutuminen uuteen elämäntilanteeseen on kesken. Tällainen sielunhoito/ohjaus voi olla kahdenkeskisesti (mukaanlukien pariskunnat ja pienryhmät) luottamuksellista tai se voi tapahtua yhteistyössä seurakunnan, järjestön, oppilaitoksen tai muun palvelu- tai opiskelupaikan edustajan kanssa.

Elämäkerrallisten tekstien läpikäynti

Tässä terapiatavassa voit joko pelkästään tai muun terapian ohessa lähettää minulle luettavaksi vanhoja tai uusia tekstejäsi, esimerkiksi päiväkirjamerkintöjä tai pätkiä elämäntarinastasi tai vaikkapa elämääsi kuvaavan runon. Kun olen lukenut ne huolella, voimme keskustella niistä ja niiden herättämistä ajatuksista ja tunteista. Tässä on avuksi aiempi työni soveltavan kielitieteen alalla erilaisten tekstien analysoimisessa, mutta se on vain minun pohjatyötäni. Sinun itsesi ei tarvitse kiinnittää huomiota tekstiesi luonteeseen tai oikeinkirjoitukseen; riittää kun rehellisesti kerrot elämästäsi kirjoittaen ja sitten – jos haluat – keskustellen. Voin myös antaa vain kirjallista palautetta, vain positiivisesti. En puutu oikeinkirjoitukseen tai anna elämänohjeita. Harjoitustehtäviä uusien löytöjen helpottamiseksi voin antaa, jos niin haluat.

Opastus älylaitteiden käytössä

Tarjoan apuani, jos haluat opastusta älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen turvallisessa ja sujuvassa käytössä. Tämä voi liittyä etäterapiaan mutta voi olla myös muuta apua laitteesi sujuvaan ja turvalliseen käyttöön. Riihimäen seutukunnalla teen myös kotikäyntejä, jos koronatilanne sallii.

Hinnat

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. (Suluissa veroton hinta.)

Terapia ja sielunhoito/hengellinen ohjaus sekä älylaitteiden opastus toimitilassani tai etänä äänipuhelun, videopuhelun tai tekstiviestien kautta.

    • Tutustumistapaaminen 45 minuuttia  33 € (26,61 €).

Tutustumistapaamisessa tutustutaan puolin ja toisin ja keskustellaan asiakkaan tarpeista ja voimavaroista mahdollista jatkoa ajatellen. Tutustumistapaamiseen voi kuulua etätapaamisessa käytettävän välineistön (laite, turvallinen nettiyhteys ja ohjelmisto) tarvekartoitus, ei kuitenkaan varsinainen hankinnan ja käytön opastus.

    • Perushinta 69 € (55,65 €) 45 minuuttia. Tämä koskee sekä tapaamisia että asiakkaan lähettämiin elämäkerrallisiin teksteihin perehtymistä, myös teknistä neuvontaa.
    • Pidennetty aika 92 € (74,19 €) 60 minuuttia.
    • Kaksoisaika 90 minuuttia 138 € (111,29 €).

 

Hinnat sopimuksen mukaan:

 • Kotikäynnit liikuntarajoitteisille ja älylaitteen käytön opastukseen (jos koronatilanne sallii).
 • Puheet ja kirjoitukset.

Palaa sivun alkuun 

Siirry sivulle Etusivu

Siirry sivulle Esittely